Ознака: Македонијо?“

Каде одиш, Македонијо?

(Повод: Централната пошта во Скопје номинирана на листата на најзагрозени споменици на културата во Европа) Веднаш да поентираме - во сегашниов период, кога македонската самобитност,...

Четврт век „Добро утро, Македонијо“ на МРТ

Растевме и ги поставувавме стандардите за сите други утрински програми што се создадоа по моделот на нашата емисија, вели Снежана Пачоска-Китанчев Емисија „Добро утро, Македонијо“...

„Мојата македонска приказна“ – книга на Љубчо Георгиевски

„Мојата македонска приказна - каде одиш, Македонијо?“ е насловена новата книга на Љубчо Георгиевски, основач на партијата ВМРО-ДПМНЕ. Книгата ја објави издавачката куќа „Ѓурѓа“...