Ознака: лошо

Секое лошо за добро е!

Народот веќе не е наивен и кај него повеќе не поминува никаква европска приказна без конкретни дела. Ние уставни измени, вие брз прием со...

Речиси половина од светското население се храни лошо

ГЛОБАЛЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА ИСХРАНАТА ВО СВЕТОТ Речиси половина од светското население е на лоша исхрана, што е штетно за здравјето, но има и негативни последици...

Лошо за здравјето и за поведението на луѓето, штетно за животните,...

МВР презема и репресивни мерки за санкционирање на употребата на петарди и други пиротехнички средства и ги потсетува граѓаните за законските одредби според кои...

Нам ни е добро кога ни е лошо

Постои една извонредна современа драма: „Розенкранц и Гилденстерн се мртви“, од Том Стопард. Мојата генерација имаше можност да ја гледа во златните времиња на...

Премногу позитивното размислување всушност е лошо

Скептиците од Лондонската школа за економија и политички науки и од Универзитетот во Бату веќе 18 години ги следеле финансиите и очекувањата на луѓето...

Благодариме за лошото обезбедување!

Десет најдрски кражби во уметноста Грабежи на уметнички дела во галерии и музеи често се наоѓаат на насловните страници на весниците, а црниот пазар на...

Истакни се со добро, а не со лошо поведение!

проф. д-р Кирил Темков Едно дете, живо како и сите други на негова возраст, понекогаш претерува во однесувањето. Премногу вика, не се смирува и силно...

УЕФА ги казни Лацио и Шахтар за лошо поведение на навивачите

Европската фудбалска унија (УЕФА) им наложи на украински Шахтар Доњецк и на италијански Лацио да затворат дел од трибините на стадионите на следниот домашен...