Ознака: лирски песни

Лирски песни за родното Вевчани

Освен што пишува, Илија во слободно време слика, изработува мозаици, се занимава со резбарство и наскоро планира да ги изложи сите свои ракотворби Стојан Кукунешоски Во...

Нашите убави лирски песни

Понекогаш е добро попроникливо да се загледаме во најблиското, да се увериме дека, за жал, како низ прсти ни протекуваат блесоци и дарови по...