Ознака: Лерин

Победа на македонскиот јазик во Грција: Судот во Лерин ги одби...

Основниот суд во Лерин, во две посебни одлуки, официјално одби повеќе барања/тужби за поништување на првичната одлука за одобрување на барањето за неговата регистрација,...

Свирна локомотивата за Жабени, возот за Лерин сѐ уште молчи

Желбите на битолчани со воз да патуваат за Лерин сѐ уште остануваат во чекалницата на железничката станица во Битола По речиси повеќе од осум години...

Без паника, земјотресите ќе се намалуваат, смирува проф. д-р Влатко Шешов

За низата земјотреси што деновиве ја тресеа Македонија, експертите смируваат дека нивниот број и интензинтет ќе се намалува. Попладнево во Грција беше регистриран нов...

Битолчани и леринчани заеднички ќе се справуваат со природните непогоди

Двата соседни града од Македонија и од Грција, Битола и Лерин, заедно ќе се грижат за заштита и справување со природните непогоди и катастрофи,...