Ознака: КУД „Бисер“

Со мега концерт КУД „Бисер“ Кичево одбележа 20 години од своето...

Синоќа во преполната сала од Центарот за култура „Кочо Рацин“ Кичево и во присуство на голем број на гости од многу друштва од земјава,...

КУД „Бисер“ Кичево зеде учество на фолклорен фестивал во Србија

За првпат КУД „Бисер“ Кичево зеде учество на Меѓународниот фолклорен фестивал што по 20-ти јубилеен пат се одржа во Младеновац, Србија. Кичевските фолклористи имаа...

КУД „Бисер“ Кичево со две први награди на фестивалот во Загреб

Културно уметничкото друштво „Бисер“ од Кичево, своето прво учество на Меѓународниот фолклорен фестивал во Загреб, кој по деветнаесетти пат се одржува во Хрватската метропола,...

Петнаесетгодишен јубилеј на КУД „Бисер“ од Кичево

Со гала-концерт што вечерва ќе се одржи во големата сала од Центарот за култура во Кичево, КУД „Бисер“ ќе ја одбележи петнаесетгодишнината од своето...