Ознака: кохабитација

Ред мраз, ред искри, но сѐ за доброто на државата и...

Кохабитација меѓу премиерот и претседателот во Хрватска Кохабитацијата може да придонесе за политичка стабилност и контрола само доколку двете страни соработуваат во интерес на доброто...

Хрватска кохабитација на балкански начин

Хрватска се соочува со несекојдневен судир меѓу претседателот Милановиќ и премиерот Пленковиќ Претседателот и премиерот, кои не се од иста политичка партија, наместо да ги...

Што носи „кохабитацијата“ меѓу министерот и неговиот заменик во МОН?

Заменик-министерот за образование и наука Петар Атанасов, кој три месеци е на функцијата, реагира дека институцијата е неефикасна. Тој вели дека мора да се...