Ознака: континент

Колку ќе биде широк бранот на промени во ЕУ

Италија, Финска и Грција од неодамна имаат промени на владите, промена на владините политики и со тоа, промени во политичката опсервација на политичките траектории...

Дали Велика Британија е безбедносниот лидер што ѝ е потребен на...

Иако француско-германското стратегиско партнерство се соочува со предизвици, сега се појави неверојатен кандидат да го преземе водството во решавање на безбедносните прашања во Европа Иднината...

Кокаинот на иднината што го преплавува Стариот Континент

Фенатил е исклучиво силен синтетички опиоиден аналгетик (лек против болки), кој е доста сличен на морфиумот, но е за 50-100 пати посилен од него....

Тренерскиот глобтротер сега е на четвртиот континент

Во кариерата долга повеќе од три децении, Мортен Субак беше тренер на четири различни континенти (Европа, Јужна Америка, Африка и Азија), виде речиси сѐ...

Недостигаат работници за декарбонизација на зградите

Голем број европски локални самоуправи актуелно се соочуваат со недостиг од квалификуван кадар, што го ограничува нивниот потенцијал за подобрување на енергетската ефикасност на...

Дополнителни 100 милијарди евра за јакнење на германската армија

По руската офанзива на Украина, Берлин одлучи драматично да го зголеми буџетот во одбраната и да вложи дополнителни средства во војската. Питер Хиле и...

Балканот некогаш бил посебен континент

Ново тврдење на научниците Балканадолија, како што е наречен заборавениот континент, се наоѓала меѓу Европа, Африка и Азија и била мост за населување на цицачите...

Бази за американската војска на југот и истокот на Стариот Континент

САД го зголемуваат военото присуство во Европа На повеќе локации во Европа, американските воени сили периодов се во фаза на испраќање или распоредување на своите...

Нов раст на цените на природниот гас на Стариот Континент

Енергетската криза добива нови димензии Цените на гасот во Европа продолжија да растат откако Германија го одложи процесот на одобрување за контроверзниот руски гасовод Северен...

Се шират протестите против ковид-сертификатите низ Стариот Континент

Над десет илјади луѓе од повеќе земји низ Европа изминативе денови масовно протестираат на улиците во европските градови против задолжителната употреба на ковид-пропусниците при...