Ознака: Комисии

Музејот на македонската борба сега на нишан на Софија

Претседателот на бугарскиот дел од мешаната експертска комисија, Ангел Димитров, најавува дека нивната комисија ќе даде препораки и за промени во музејските поставки во...

Сега Гоце Делчев е нов услов за ЕУ?!

По промената на името се променија и блокаторите на Македонија на нашиот пат кон евроинтеграциите. Овој пат со блокада се заканува Бугарија, која бара...

Комисии за политичко адаптирана историја

Македонската историска наука е ставена во „волтеровска“ позиција, во која треба да ги докаже туѓите гледишта на сопственото минато, благодарение на два политички билатерални...

Собраниските комисии – браник на правото или на политиката?

Иако беше предвидена расправа од 12 дена во собраниската комисија за уставни прашања, а траеше само пет, по дебатата за уставните нацрт-амандмани што ги...

Комисиите влегуваат во колективната меморија

Станува збор за обемен материјал од грчки и од македонски учебници, кои треба да се прегледаат во насока на промена на начинот на гледање...