Ознака: колаборационисти

Преспанскиот договор и домашните колаборационисти

За време на Шпанската граѓанска војна (1936-1939), нацистичкиот генерал Емилио Мола, преку радиообраќање се обидува да ги измами своите сограѓани дека на улиците на...