Ознака: Клод Моне

Слика од Клод Моне изложена во Париз, пред аукцијата во...

Сликата на францускиот импресионистички сликар Клод Моне, наречена „Воденицата од Лимез“ со проценета вредност меѓу 18 и 25 милиони долари, е изложена во Париз,...

„Тераса во Сент Адрес“ – платно од Клод Моне

Контурите на облиците се мошне јасни, освен лицата на ликовите, кои тешко се препознаваат. Моне избира реалистични бои. Доминантна на преден план е зелената...

„Импресија, изгрејсонце“ – слика на легендарниот Клод Моне

Оваа уметничко дело има особено значење во историјата на уметноста, бидејќи според неговото име беше именуван уметничкиот правец импресионизам. Таа е дело на Клод...