Ознака: кибер безбедност

НАТО на Самитот во Вашингтон ќе промовира нови политики за кибер...

На претстојниот Самит на НАТО што ќе се одржи во Вашингтон од 9 до 11 јули ќе промовираме нови политики поврзани со кибер безбедноста,...

ДИК ќе формира работна група за меѓуинституционално координативно тело за ИКТ...

Членовите на Државната изборна комисија на денешната јавна седница едногласно ги усвоија предлог-измените на годишниот план за вкупните потреби за јавни набавки на ДИК...

Викендов на светот му се заканува нова „милениумска бубачка“

Во ноќта меѓу сабота и недела би можело да дојде до проблеми во работата на Џи-Пи-Ес системите, по сценарио слично на она од 1999...

Манчевски: За кибер-безбедност да се инвестира во опремување и јакнење на...

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, кој учествува на глобалната конференција за кибер-безбедност во Лондон, на панелот посветен на националниот и регионалниот прогрес...

Пасворд и доналд „кибер-лозјето“ (не) го чуваат

Компанијата за софтвер „Сплеш Дата“ дозна дека корисниците на Интернет продолжуваат како и во минатите години да ги користат истите лоши и небезбедни лозинки...

Јапонски министер за кибер-безбедност никогаш не користел компјутер

Јапонски министер, чиј ресор е кибер-безбедност и подготовка на Олимписките игри во Токио во 2020 година, и даде утрово на опозицијата повод за насмевки,...

Военоразузнавачките служби ги прифаќаат предизвиците за кибер-безбедноста

Шефовите на военоразузнавачките служби во ЈИЕ денска во Тирана усвоија извештај за Предизвиците за кибер-безбедноста за клучната инфраструктура во тој регион во Европа, извршена...

Европски пратеници бараат Агенцијата за кибер-безбедност да спроведе контрола во „Фејсбук“

Пратениците од Европската унија се подготвуваат овој месец да побараат од европската Агенција за кибер-безбедност и заштита на податоците да спроведат контрола во компанијата...

Германија ќе формира нова агенција за кибер безбедност

Германија најави дека ќе формира нова агенција која ќе ја истражува кибер безбедноста со цел да се надмине зависноста од дигитални технологии од САД,...

Манчевски: Формирање на нова регионална академија за кибер безбедност

Формирање на нова регионална академија за кибер безбедност со седиште во Скопје, предложи министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, за време на...