Ознака: категорија

Пешаците се најранлива категорија во сообраќајот, но некој треба и...

Сликата на улиците приближно изгледа вака: улицата се преминува надвор од пешачки премини, најчесто таму каде што најмногу им одговара на граѓаните, каде што...

„Брит авардс“ ќе воведе родово неутрална категорија

Британските награди за поп-музика од наредната година ќе се ослободат од своите женски и машки категории, со воведување родово неутрални награди за локални и...

Социјалната пензија, сепак, е само социјална категорија

Мислењата и тврдењата дека социјалната пензија ќе ја намали релативната сиромаштија се избрзани и паушални, од едноставна причина што износот од 6.000 денари што...