Ознака: Илиевски

Награда за животно дело за шахистот Димитар Илиевски

На традиционалната спортска манифестација „Асовите бираат асови“ за 2023 година, која неодамна се одржа во Велес, во организација на Сојузот на спортските новинари на...

Илиевски одигра симултанка на 12 табли

Илиевски, кој досега одигра над 300 симултанки во својата кариера, забележа осум победи, а четири партии завршија со реми, против професори и студенти од...

Признанија за Станоев и за Илиевски

ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ НА СТРУМИЦА Во чест на празникот на Струмица, 11 Декември, градоначалникот Костадин Костадинов, на пригодна свеченост им додели благодарници на истакнати личности...

Борче Илиевски: Ремито со Фишер за паметење

Битолчанецот Илиевски беше сениорски првак на Македонија во 1964 година. Тој е жива енциклопедија не само на македонскиот туку и на светскиот шах. Од...

Цеде со најголемите хитови на Влатко Илиевски

„За љубов се пее до крај“ е насловено цедето што ги содржи најголемите хитови на популарниот македонски пејач Влатко Илиевски, кој, за жал, пред...