Ознака: изложена

Слика од Клод Моне изложена во Париз, пред аукцијата во...

Сликата на францускиот импресионистички сликар Клод Моне, наречена „Воденицата од Лимез“ со проценета вредност меѓу 18 и 25 милиони долари, е изложена во Париз,...

Камена плоча стара 2.800 години изложена во Ирак

Камена плоча стара 2.800 години е изложена во Ирак, откако Италија ја вратила по речиси 40 години. Артефактот е напишан со клинесто писмо, систем...

Венчаницата на принцезата Дијана ќе биде изложена во Кенсингтон

Создавањето кралски моден момент – од многу очекуваната венчаница до облеката за крунисување – е темата што ќе се истражува на претстојната изложба во...

Изгубената слика на Росети изложена во Британскиот музеј

Мрачната слика „Смртта на Бруз Санс Пите“ на прерафаелитскиот гигант Данте Габриел Росети е дел од колекцијата на починатиот историчар на уметност Џон Кристијан....