Ознака: изложва

Изложбата „Ехо“ на Ана Ивановска отворена денес во Кичево

Доцна попладнево во ликовниот салон од Центарот за култура „Кочо Рацин“ во Кичево, беше отворена изложба на Ана Ивановска со работен наслов „Ехо“. Оваа...

Дела на 292 македонски уметници за 75 години ДЛУМ

Друштвото на ликовни уметници на Македонија годинава одбележува значаен јубилеј - 75 години од формирањето, а по тој повод на 1 декември во Национална...

Изложба „Современа скулптура“ на Друштвото на ликовни уметници

Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) под покровителство на Министерството за култура, ја поставува изложбата „Современа скулптура“ во Уметничкиот Центар АРТ ХАБ, во...