Ознака: Зоран Михајлов

Цела кариера верен на Автокоманда

Иако имаше примамливи понуди од повеќе екипи, дури и од странство, тој не ја напушти Автокоманда. Со клупскиот другар Данчо Торбаков беа на нишан...

Живот посветен на пливањето

ОД РЕПОРТЕРСКИОТ БЕЛЕЖНИК НА ЗОРАН МИХАЈЛОВ: СЕРИЈАЛ ЗА ВЕЛИКАНИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ СПОРТ (236) МАРЈАН СОКОЛОВСКИ (1) Повеќе од 50 години Соколовски е присутен во пливачкиот спорт,...

По егејска линија преселба во МИК

ОД РЕПОРТЕРСКИОТ БЕЛЕЖНИК НА ЗОРАН МИХАЈЛОВ: СЕРИЈАЛ ЗА ВЕЛИКАНИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ СПОРТ (235) Никола Гелебешев (2) Никола Гелебешев беше во онаа генерација на Работнички што во...

Со Англија – меч за историјата

ОД РЕПОРТЕРСКИОТ БЕЛЕЖНИК НА ЗОРАН МИХАЈЛОВ: СЕРИЈАЛ ЗА ВЕЛИКАНИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ СПОРТ (211) НИКОЛА ИЛИЕВСКИ-ЏИЏИ (2) Како селектор на македонската репрезентација успеа да ремизира со Гордиот...

Никола Илиевски-Џиџи – поради повредите недоискажан фудбалски талент

ОД РЕПОРТЕРСКИОТ БЕЛЕЖНИК НА ЗОРАН МИХАЈЛОВ: СЕРИЈАЛ ЗА ВЕЛИКАНИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ СПОРТ (210) Никола Илиевски-Џиџи - поради повредите недоискажан фудбалски талент Кога се појави на...

Диме Георгиев: Вардар ни беше како магнет

ОД РЕПОРТЕРСКИОТ БЕЛЕЖНИК НА ЗОРАН МИХАЈЛОВ: СЕРИЈАЛ ЗА ВЕЛИКАНИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ СПОРТ (187) Сите деца од Скопје уште при првиот контакт со топката посакуваа да...

Новинарството и спортот – нераскинлива врска

„Нова Македонија“ денеска го слави својот 75. роденден, а тоа е убава можност да се потсетиме и на дел од нејзините новинари, кои спортската...

Возбудлива завршница во седмобој и во десетобој

Во седмобојот Тиам од Белгија не успеа да ја одбрани титулата, а светскиот рекордер во десетобојот Маер остана без пласман Зоран Михајлов специјално од Доха за...

И Фајдек го „брка“ Бубка

Полскиот фрлач на кладиво во Доха четврти пат едноподруго ги фрли во сенка ривалите и се израмни со четири злата од СП во низа...

Едрис и Вархолм во возбудливи трки ги одбранија титулите

Зоран Михајлов специјално од Доха за „Нова Македонија“ Симпатичниот Абдерахман Самба беше причина во весело расположение да заврши четвртиот ден од Светското првенство во атлетика во...