Ознака: злото

Македонска државно спонзорирана империја на злото

Новата изменета архитектура на државно спонзорираниот надзор во Македонија изгледа не е ништо друго до повторна контрола на политичките неистомисленици и на слободната мисла....

Меморискиот печат на злото

Молк. Никако да се тргне превезот на тишината над комунистичкото минато во Македонија. Никако да се соочиме со повоениот демоцид, чиј најголем извор беше...

Каква вредност има славењето на стравот и злото?!

Дали Халовин, или Ноќта на вештерките, е само уште еден празник што ни е наметнат и слепо го прифаќаме иако нема никаква врска со...

Демоните во македонската историја: комунистичкиот долг марш на злото, измамата и...

Комунистичкото минато сиве години се користи политички за да се манипулира јавниот дискурс, станувајќи туѓо тело во националната историја на македонскиот народ, ѓаволски потфат...

Политика на злото или злото во политиката

Демократијата отсекогаш била несовршен начин на владеење. Но денес оваа власт ја доведе демократијата до точка на кршење. Не може да очекувате цврст дрвен...

Да се биде на страната на послабиот

Да се биде на страната на посилниот не е никаква интелектуална храброст. Тоа е барем лесно и едноставно да се разбере, нели? Отсекогаш оние...

Помирување или покорување на злото

Македонија има сериозен проблем. Тоа ни го соопшти премиерот на „неговата држава“, повикувајќи на формирање влада за национален спас. Време било да се залечат...