Ознака: злосторство

Европска порака – ниту едно воено злосторство не застарува!

Врие од сите страни во ова наше македонско грне, партиите се делат, се групираат те во оној, те во овој блок, техничката влада уште...

Злосторство и казна

Не знам. Речиси една седмица по трагичниот настан, можеби се случил друг, трет... можеби и веќе паднало во заборав она што нè потресе од...

Патриотизмот како „злосторство“

Мора да правиме разграничување помеѓу патриотизмот и етничкиот национализам. Промовирањето на особеностите на одреден народ, како што се неговиот јазик, обичаи, историја и сѐ...

Ноемвриското злосторство во селото Долгаец

Заборавена историја Ноември е сведок на уште еден грозоморен колеж над македонските жители во селото Долгаец, Прилепско. Во зафрлените архиви, „Нова Македонија“ пронајде уште едно...

Најцрната македонска историска година – 2018. Се случи злосторство

За што да ти пишувам, драг читателу, во приквечерието на новата 2019 година? За што? Секоја нова година е нов временски циклус, нов почеток,...

Меѓународен ден за ставање крај на неказнивоста на злосторствата врз новинарите

Убиството на новинарот Џамал Кашоги во Генералниот конзулат на Саудиска Арабија во Истанбул укажува на фактот со каква леснотија и некзанивост можат да бидат...

Единственото место во САД каде убиството е „дозволено“

На тромеѓето на американските сојузни држави Вајоминг, Монтана и Ајдахо, се наоѓа местото наречено „Зона на смртта“, кое е дел од националниот парк Јелоустоун, каде американските закони,...

Злосторство без казна за ирачката војна

Бившиот претседател на САД Џорџ Буш или членовите на неговата администрација сигурно нема да одговараат пред суд за почнување војна на агресија против Ирак...

Ловџиското злосторство во Јасен

Утре тие во хаосот на војната би натрупале пред своите нозе, како во случајот со дивите свињи во Јасен, и купишта од убиени луѓе,...