Ознака: зимска

Сè повеќе луѓе страдаат од зимска депресија

Мрачните денови и намалената сончева светлина кај многу луѓе предизвикуваат т.н. зимски блуз, нарушување што не треба да го сфаќаме како лесно. Секоја година,...

Сообраќајната полиција влезе во кондиција за опомени, но и за казни

Сообраќајната полиција работи со полна пареа. Таа во зимскиов период е постојано присутна на терен заради превентивно опоменување и едукација на возачите, но и...

Пекинг подготвен за зелена зимска олимпијада

Кина Кина ги користи претстојните Зимски олимписки игри како повод да ја подобри животната средина. Во таа насока, властите во Пекинг вложија напори да го...

Весна Дунимаглоска – прва македонска зимска олимпијка

Дунимаглоска во моментите кога се распаѓаше Југославија беше учесничка на ЗОИ во Албервил во 1992 година како независна спортистка. Во слаломската трка на патеката...

И животните во Зоолошката се на зимска исхрана

Иако температурите се ниски и карактеристични за зимски период, многумина од граѓаните не се колебаат да ја посетат скопската зоолошка градина. Таа го привлекува...