Ознака: заштита

Кој ги прислушува и кој ја следи комуникацијата на политичарите од...

Деновиве повторно како бомба одекна веста во Брисел дека е пронајден софтвер за надзор на мобилните уреди на членовите на Европскиот парламент. Имено, двајца...

Од Свети Заум до Градиште извадени 64 напуштени мрежи

Спроведена мерка за заштита на биодиверзитетот Дури 64 т.н. мрежи духови биле извадени од Охридско Езеро во рамките на четиридневната кампања, спроведена од 2 до...

Висока стапката на тинејџерска бременост, 36 отсто од момчињата и 3...

Триесет и шест отсто од момчињата и три проценти од девојчињата на 15-годишна возраст имале сексуално искуство. Стапката на тинејџерска бременост кај нас е...

До АХВ поднесени 12 претставки поврзани со наводи за сомнеж за...

Труењата со храна се акутни патолошки состојби предизвикани од консумација на производи загадени со бактерии, токсини, вируси, паразити, но, само кога станува збор за...

ФИФПРО вели дека на фудбалерите им е потребна заштита од „опасни“...

Здравјето и безбедноста на фудбалерите и на сите други во играта треба да бидат пред секој друг приоритет, рече претседателот на ФИФПРО, Дејвид Аганзо Фудбалот...

Настава без нервоза – како функционираат протоколите за заштита од бомби...

Полицајци проверуваат пред да почне наставата, а присутни се и додека трае, нема влегувања без најава, се запишуваат посетите, а се прават и ноќни...

Заштита, сигурност, социјална и здравствена правда, побараа жените на вечерашниот осмомартовски...

Со пораките „Не сакаме тава, сакаме права“, „Денеска марш, утре штрајк“ и „Држава што не постапува е држава што убива“, попладнево на плоштадот „Филип...

Заштитата од хакерски напади треба да е приоритет за секоја институција,...

За справување со хакерските напади како еден од клучните современи безбедносни предизвици многу е важна превенцијата, односно превентивните мерки што се преземаат од страна...

Костадиновска-Стојчевска: Работиме на зачувување на Охридскиот регион со статусот кој го...

Работиме на зачувување на Охридскиот регион со оној статус кој го има и со унапредување, бидејќи само така може да го потврдиме статусот доделен...

Влажните живеалишта во Преспа треба да се приоритет за заштита

Повеќе од потребна е обновата на влажните живеалишта и таа треба да зема примат во сите делови од Преспа Од поодамна влажните живеалишта во преспанското...