Ознака: заздравување

Започнува ли период на заздравување на европската економија

Цените на нафтата бележат надолен тренд Цената на барелот на лондонскиот пазар минатата недела падна за 7,3 отсто, на 113,12 долари, најниско ниво од 20...

Неизвесноста за заздравување на неразвиените економии сѐ уште е голема

Првичните проекции за раст на БДП од почетокот на годината (околу 4 отсто) во Македонија, во моментов се оптимистички и веројатно остварувањата на економскиот...

Младиот Иле заздравува по трансплантацијата на срце

Министерот за здравство Венко Филипче, на социјалните мрежи објави фотографија од Иле Стрезовски, на кој му беше извршена трансплантација на срце. Според министерот, Иле полека...

Се намалува оптимизмот за заздравување на индустријата

Несоодветните мерки што се преземаат за намалување на ефектите од кризата врз реалниот сектор, бавниот процес на вакцинацијата и мерките за заштита од ширење...

Малите земји ја губат трката во економското заздравување

Годинава се предвидува пораст на националниот БДП и за земјите од регионот, што е условено од поврзаноста со поголемите економии, кои побрзо заздравуваат поради...

Брза терапија за економско заздравување

Низ изминативе месеци откако е прогласена пандемијата во Македонија, сите бевме сведоци на разни ветувања дадени од владини претставници, чија цел е секако подобрување...

Долг е патот до економско заздравување

За да има Македонија повисок економски пораст, потребно е фокусот да остане на создавањето додадена вредност, што нашата држава како мала економија, која е...