Ознака: забранет

„Барби“ забранет во Либан и во Кувајт

Либан, кој некогаш се сметаше за еден од најлибералните делови на Блискиот Исток, го забрани глобалниот кинохит „Барби“. Поконзервативниот Кувајт исто така најави дека...

Продолжена забраната за извоз на житарици, брашно, сончогледови масла

Владата на денешната 31 седница го продолжи рокот на одлуката за ограничување на извозот на одделни стоки донесена на 26-тата седница од 11 март,...

Поради еден збор филм на „Пиксар“ забранет на Блискиот Исток

Доволен беше само еден збор најновиот анимиран филм на „Пиксар“ насловен „Напред“, да се забрани во четири земји на Блискиот Исток и да се...