Ознака: жирито

Осмо издание на „Киненова“ Лех Мајевски, Дебора ван Дам и Дејан...

На осмото издание на МФФ „Киненова“ за најдобрите филмови ќе одлучува меѓународно жири во состав Лех Мајевски, поет, сликар, писател, режисер и визуелен уметник...

Валчанов, Балчус и Ангелов во жирито на „Киненова“

Жирито што годинава ќе одлучува за филмовите во главната селекција на ММФ „Киненова“ го сочинуваат: Петар Валчанов, Зане Балчук и Владимир Ангелов. Петар Валчанов е...