Ознака: експедиција

Сеопфатни истражувања и мониторинг во Астронаутско Море, Амундсенско Море, морето Рос,...

Jубилејната четириесетта кинеска експедиција на Антарктикот заврши во средата, со враќањето на поларниот мразокршач „Ксуелонг“ во Кингдао, провинцијата Шандонг. На пристаништето во Кингдао беше...

Ма­ке­дон­ска­та фуд­бал­ска екс­пе­ди­ци­ја пристигна во Бу­ку­решт

„Базата“ на Македонија за првите два меча, против Австрија в недела на 13 јуни и против Украина на 17 јуни, ќе биде арената „Национал“...

Македонска експедиција го искачи врвот Дамаванд во Иран

Четиричлена македонска планинарска експедиција успешно го искачи врвот Дамаванд, кој со 5.671 метар надморска височина е највисокиот врв на Иран и највисок вулкански врв...

Гевгеличанецот Петков во меѓународната експедиција „Еверест 2018“

Георги Петков од Гевгелија е единствениот Македонец во меѓународната експедиција „Еверест 2018“ чии членови најверојатно кон средината на идната недела треба да бидат на...