Ознака: Европска комисија

Македонија е неприкосновена во исполнувањето на обврските од асиметричните договори со...

Извештајот на Европската комисија (ЕК) предвидува и Грција и Бугарија да се придржуваат до билатералните договори потпишани со Македонија, но само нашата држава е...

Извештајот на ЕК е искрен, но правичен, Македонија да ја искористи...

Извештајот на ЕК се стреми кон тоа да даде јасна и објективна оценка за напредокот. Иако, потенцира одредени области каде е постигнат напред, тој...

Извештајот на ЕК за судството треба да го вклучи алармот, а...

Извештајот на ЕУ за напредокот на секоја земја кандидат за членство е „сведителство” со оценки за институциите. Делот на извештајот за судство во најголем...

Политичката поларизација и блокирањето на Парламентот главни забелешки во Извештајот на...

Политичката поларизација и блокирањето на Парламентот, кој го има успорено реформскиот процес на државата, според министерот за надворешни работи Бујар Османи се главните забелешки...

Сериозна загриженост поради висока корупција и измените на КЗ, стои во...

Македонија се обврза да започне и приоритетно да ги спроведе уставни измени со цел во Уставот да ги вклучи и граѓаните кои живеат во...

Ќе се прилагодиме кон одлуките на Европската комисија за сметањето на...

Министерот за економија Крешник Бектеши вели дека во однос на начинот на сметање на времето со евентуално укинување на промената од зимско во летно...

Поделени ставови во ЕУ за користењето на моторите со внатрешно согорување...

Спротивставености во Унијата за иднината на е-автомобилизмот Во интерните документи на Европската комисија може да се забележи дека постои конфликт во извршниот одбор на Европската...

Романија ќе им плаќа на шумарите да не ги сечат шумите

Чекор напред во заштита на шумското богатство Европската програма за Букурешт се очекува да трае до 2027 година, пишува Луиз Гијо за „Политико“ Европската комисија неодамна...

Кои три проекти од Македонија ќе бидат поддржани во пакетот од...

Нова финансиска помош од Европската комисија за Западен Балкан Од 14 одобрени проекти за земјите од Западен Балкан, три проекти се апликации на Македонија. Тие...

Западен Балкан добива нов финансиски пакет од 2,1 милијарди евра од...

Оперативниот комитет на Инвестициската рамка за Западен Балкан денеска одобри Европска комисија со нов финансиски пакет, во висина од 2,1 милијарди евра, да поддржи...