Ознака: души

Мртви души

Ајде да ги наречеме нештата со вистинското име! На англиски би се употребила изреката to call a spade a spade, која наводно ја вовел...

Продадени души

Со години, во времиња кога сатирата се сметаше за облик на отпор кон неправедната власт и за храброст, Македонија ги имаше „К-15“ како свои...