Ознака: дозвола

Какви новитети носи е-возачката дозвола на Унијата

Со цел да се спречи неказнивост на прекршителите на патниот сообраќај, ќе се воведе нов систем што ќе овозможи казнување на возачите на ниво...

За пловидба по Северниот морски пат, странските (воени) бродови ќе треба...

Според извори цитирани во руските медиуми, во водите на Северниот морски пат нема да може да престојува повеќе од еден странски воен брод или...

Граѓаните што поседуваат оружје треба да ги заменат дозволите

Министерството за внатрешни работи, ги информира граѓаните дека согласно одредбите од членот 34 од Законот за изменување и дополнување на Законот за оружјето, рокот...

Ако планирате да сечете дрво во сопствениот двор, мора да побарате...

Санитарната сеча на дрвјата во урбаните средини е регулирана постапка И во случај на потреба од сечење дрво во приватен двор, потребно е решение за...

НБРСМ: Дозволата на Еуростандард банкa е укината на 12 август

Народната банка информира дека документот кој се споделува во социјалните медиуми во однос на датумот на укинување на дозволата за основање и работење на...

На „Еуростандард банка“ трајно ѝ е одземена дозволата за вршење услуги...

Комисијата за хартии од вредност на 77-тата седница со која претседаваше претседателот на КХВ, Нора Алити, на „Еуростандард Банка“ АД Скопје – Дирекција за...

Дозволено е одржување конференции без ограничување на бројот на учесници

Владата денеска ги донесе измените и дополнувањата на протокол за одржување на седници на органи на управување и конференции, според кој бројот на учесници...

Владата дозволи извоз на средства за дезинфекција

Владата донесе одлука со која се дозволува извоз на економските оператори и производители од Република Македонија на средства за дезинфекција. Со ова се дозволува извоз...

Лицата со попреченост не треба да вадат дозвола за движење, но...

Викендов важи 61-часовна забрана за движење, но лицата со попреченост можат во сабота и недела од 11.00 до 13.00 часот да бидат надвор, со...

МВР: Издадено 91 решение за изолација

Според статистиките на МВР, во текот на изминатото деноноќие на територијата на државата на 91 лице им се издадени решенија за изолација, а 23...