Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24830)

Дедо Мраз му подари богата бадникова трпеза на семејството Недеви од...

Како градежен работник, работејќи на фасадата на една куќа во Неготино, во разговор со сопствениците, разбрав за семејството Недеви од Долни Дисан, кое се...

Од бележникот на писателот Димитар Алачки

Сонување Во вечерите снежни, во зимата додека снежи - пред вас животот лежи... Во ноќите полни со ѕвезди во вас среќата се гнезди. Помирисајте го цветот, откривајте го светот и сонцето во...

Хроничните болки на јавното здравство

Недовербата во системот главно произлегува од незадоволството на пациентите, кое, пак, е предизвикано од најразлични ситуации со кои се соочуваат во обидот да дојдат...

Од згода до згода, заграб бистра вода!

Во литературното катче „Од згода до згода, заграб бистра вода“, објавуваме песни на познатиот македонски писател Васил Мукаетов, од книгата „Поглед со двоглед“, инспирирани...

Дејмоскратија, не демократија

Сите со нешто нè плашат, за да можат да ни продаваат и страв, но и „лекови против стравот“. Здрава исхрана, озонери, седативи, фармацевтски додатоци...

Снегари

Разденуваат некрстените денови за потрошувачот, за гласачот, за галебот со лет во место. Поделена е и паричката на власта, технички речено. Кому глава, а...