Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24562)

Етничката демократија во БиХ не функционира

Со договорот во Дејтон веќе се воспоставени етничките темели на државата, а во Босна и Херцеговина отсуствуваат принципите на граѓанска демократија, вели новинарот Владо...

Економските потенцијали од легализацијата на канабисот за рекреативна употреба

Низ светот има голем број земји како што се Канада, или одредени држави во рамките на САД, Холандија и други, кои веќе ја имаат...

Како до подобро платени работни места

Битно е да се утврди дали е потребно идните работници, преку образовниот процес, да се насочуваат кон сектори што имаат поголема продуктивност и поголема...

Боемите заслужуваат спомен-обележја на Боемската улица

Во училиштето за боеми, класата на Петре М. Андреевски беше исклучително тешка. Ако ги издржевте неговите први и ненадејни удари со главата што беа...

Советот за надворешни работи на ЕУ в понеделник ќе ја нотира...

Европската Унија и официјално ја доби нотификацијата за промената на уставното име на државата, соопшти вчера службата за надворешна акција на ЕУ, ЕЕАС. - Денеска...

Во пасошите почна да се става печат со новото име

Печат со новото име Република Северна Македонија почна да се става во пасошите при влез или излез од државата, во согласност со спроведувањето на...

Што содржи вербалната нота што МНР ја испрати до ОН

Кај активистите што се залагаат за задржување на старото уставно име на државата - Република Македонија, како и кај движењето „Бојкотирам“, предизвикува сомнеж тоа...

Необични приказни за животот и смртта од автобусот „сетра 315“

Торта и кафе ме спасија да не влезам во автобусот Татко ми ме премисли да останам уште малку во Скопје Грешка на мојот...

Зарем тикетот стана најголема надеж за подобар живот

Неофицијалните статистики велат дека дневно во обложувачниците се уплатуваат по половина милион евра, од што произлегува дека секој жител на оваа земја дневно троши...