Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24521)

Парламентот место за трговија на пратеничкиот глас

И Хрватска, како млада демократија, брзо падна под влијанието на лошите трендови извршната власт да се наметне над работата на законодавниот дом Неодамнешната кризна состојба...

Челичарниците стравуваат, власта смирува

Владата ќе организира средба со засегнатите компании за челични производи, најдоцна до 20 јануари следната година, заради усогласување на решенијата од воведувањето на заштитните...

Дали судството ѝ се додворува на извршната власт

Високи владини извори сериозно и прецизно ја изнесуваат оцената дека огромен дел од судството и од судиите сака да ѝ се додвори на оваа...

Израелски авиони ја бомбардираа Сирија

Најмалку тројца сириски војници се ранети во израелските воздушни напади врз цели во близината на Дамаск. Цел на нападите биле складишта со оружје на...

ФОТОВЕСТ

Најмалку 30 лица се повредени во земјотресот со интензитет од 4,8 степени, кој ја погоди Сицилија во областа на вулканот Етна. Станува збор за...

Градските советници утврдуваа мерки за заштита на животната средина

Градските советници разгледуваа поголем број предлог-одлуки за работата на градот, меѓу кои и за воспоставување меѓуопштинска соработка меѓу градот Скопје и општината Сарај. Стана...

Граѓаните пешачат за да ги дополнат e-картичките на ЈСП

Колонијали и трафики не ги дополнуваат ЈСП-билетите со банкарските картички, бараат исклучиво кеш Во најголем број продажни места, маалски продавници и трафики што склучиле договори...

Европејците повеќе загрижени за миграцијата отколку за тероризмот

Најновата анкета на Евробарометар повторно покажува големи разлики помеѓу земјите-членки, кога од испитаниците се бара да ја оценат економската ситуација во нивните земји. Па,...

Опасности што ги демнат ловџиските кучиња

Најчесто ловџиските кучиња страдаат во текот на зимскиот лов и тоа во ловишта каде што тие стануваат лесен плен за гладните волци и дивите...