Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24475)

Колекција на Лидија Георгиева го отвори „Моден викенд Скопје“

Со својата нова колекција, модната дизајнерка Лидија Георгиева сосема свесно ги релативизира стандардните конвенции на стилот, па дури и на СИ-системот на мерки, создавајќи...

Треба да бидеш доследен на себеси и на својот звук

Матеј соработувал со американските ѕвезди Џон Леџенд, Брајан Кенеди и Анжелик Синелу за песната „Start a Fire“, чија верзија беше дел од филмскиот хит...

Петнаесетгодишен јубилеј на КУД „Бисер“ од Кичево

Со гала-концерт што вечерва ќе се одржи во големата сала од Центарот за култура во Кичево, КУД „Бисер“ ќе ја одбележи петнаесетгодишнината од своето...

Били Ајдол: Лондонскиот панкер што стана мегаѕвезда на Ем-ти-ви

Били, самиот за себе, вели дека е вид музичар што сака да создава нов оптимизам, бидејќи бил убеден во исцелителската моќ на музиката и...

За моите дела, ритамот е над сите вредности

Во август годинава бев дел од Меѓународното биенале за уметници што работат со природни материјали во природа во градот Гонг Ју, во Јужна Кореја,...

Убиството во Буларат и студената војна меѓу Атина и Тирана

Инцидентот во Буларат доаѓа во време кога се прават сериозни напори за нормализирање на грчко-албанските односи, речиси по еден век постоење на „воена состојба“ Страстите...

Неверојатни но вистинити приказни

Еден запис вели дека на просторот на „Идадија“ пред повеќе години е најден дел на мермерен олтар од средновековна црква. Зар е можно тоа?...

Уште 187 милиони евра за автопатот Кичево – Охрид

По стапувањето во сила на новиот анекс на договорот со кинески „Синохидро“, се очекува интензивна изградба на автопатот, што би значело тој да биде...

Кои се четирите компоненти на успехот?

Професорката Дорис Гудвин подучува генерации претседатели на САД Иако сите претседатели имале многу различни лични особини, никој не би го помешал мисловното однесување на Линколн...

Првични реакции по доставувањето на амандманите

Наспроти мноштвото реакции во целиот досегашен тек на процесот за спроведувањето на спогодбата од Мала Преспа и драматичното формирање на потребното парламентарно мнозинство од...