Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24368)

Манипулации со пописните податоци

Фељтонот што го објавува „Нова Македонија“ е извадок од неговата книга „Малцинските прашања и националната свест во Грција (Недоречености на грчката историографија)”, која во...

Брза пријава за брза реакција

Граѓаните досега пријавиле вкупно 105 проблеми, од кои 11 се решени, а 27 се ажурирани. Тие имаат можност при пријавувањето на апликацијата да оставаат...

Апел да се зачува охридскиот регион

Апелот до претседателот на Собранието, Талат Џафери, го упатуваат неколкумина пратеници што собрале 8 илјади потписи Група пратеници во Собранието испратија отворено писмо до претседателот...

Пред избори се вработуваат службеници, а по избори директори

Вкупно 86 проценти од вработувањата во институциите пред изборите се службеници, додека 94 проценти од вработувањата по изборите се директори, покажало истражувањето „Процедурите на...

Нов стопански капацитет за 800 работници наскоро во Кичево

Покрај претходно изградениот капацитет од областа на автомoбилската индустрија на американската компанија за воздушни перничиња КСС, под новото име „Џојсон“, во ТИРЗ-Кичево, наскоро ќе...

Потенцијалот на нашите од преку границата

Инвестирањето во бизниси е сѐ уште многу ниско, потребно е државата да го препознае тој потенцијал и преку стимулативни мерки да ги поттикне примателите...

Зошто Израел сѐ уште не може да си дозволи да го...

Воените аналитичари се согласни дека и теоретски/статистички и како воена реална проекција, Израел е воено способен да го уништи Хамас. Но, исто така во...

Парчиња фасада опасност за минувачите

Големи парчиња малтер се ронат од фасадата во строгиот центар на Скопје и претставуваат сериозна опасност за сите што секојдневно минуваат на оваа локација....

Градот издвои 250.000 евра за градското друштво за енергетски дејности

Со одлука на последната седница, градот и официјално го основа акционерското друштво за енергетски дејности. Основачкиот капитал што се предвидува изнесува 250.000 евра, како...