Ознака: Димче

Огромна е ползата за бизнисот во земјите што ги прифатиле системот...

Неодамна во Барселона, Шпанија, се одржа меѓународната конференција „Трипл хеликс 2023“ под наслов „Претприемачките универзитети и одржливиот развој“, на која учествуваа над 400 научници,...

Збогум за легендата на македонскиот театар Димче Мешковски

Ќе остане запаметен по култните улоги во „Солунски патрдии“ и „Викенд на мртовци“, а потоа и во „Театарче лево ќоше“, „Женски оркестар“, „Балкан бенд“... Димче...

Колкав е нашиот долг кон ликот и делото на Димче Коцо?

Кон изложбата - јубилеј по повод 110-годишнината од раѓањето на Димче Коцо, „Чифте-амам“, Национална галерија Димче Коцо е основоположник на македонското музејско наследство, еден од...