Ознака: делфини

Најдолгата студија за дивите делфини ја открива вистината за овие животни

Најдолгата студија за дивите делфини дава поцелосна слика за овие морски цицачи. Најдолготрајната студија за популацијата на дивите делфини во светот забележала повеќе од...

Китови, делфини, морски лавови се дел од воени мисии

Воените китови и делфини - зошто ѝ служат на војската? И покрај целата напредна технологија, ништо не се споредува со способноста на морските цицачи...

Воените вежби во Егејско Море можна причина за зголемениот број мртви...

Грчкиот Институт за морска заштита „Архипелаг“ соопшти дека драстично е зголемен бројот на мртви делфини пронајдени на грчкото крајбрежје во изминатите седмици, а како...