Ознака: гугл

Телефонски броеви се достапни за пребарување на Гугл

Нема ништо ново во тоа дека апликацијата Воцап се бори со безбедносните проблеми. Независниот сајбер-експерт од Индија и ловец на багови Атул Џaјарам тврди...

„Епл“ и „Гугл“ помагаат да се направат апликации за коронавирусот

„Епл“ и „Гугл“ ставија во погон технологија којашто ќе им помогне на земјите со помош на апликации да го следат ширењето на коронавирусот за...

„Гугл“ направи своја апликација за видеосостаноци

Компанијата „Гугл“ ја претстави својата нова бесплатна апликација Гугл мит, која може да се користи за видеоконференции, откако успехот на апликацијата Зум ги натера...

„Епл“ и „Гугл“ развиваат технологија за следење контакти со ковид-19

„Епл“ и „Гугл“ објавија дека ги здружуваат силите за да развијат технологија за следење контакти со ковид-19. Технолошките гиганти ќе соработуваат за да овозможат...

„Епл“ и „Гугл“ лансираат заедничка алатка за следење на заразата

Инженерските тимови на „Епл“ и „Гугл“ се здружија за да создадат децентрализирана алатка за пронаоѓање контакти што ќе им помогне на поединците да утврдат...

Техно – „Гугл“ повторно изработува апликација за допишување

Новата платформа за разменување пораки ќе ги обедини сите функции што ги имаат Хенгаутс мит, Хенгаутс чет и Гугл драјв. Според извештаите што се појавија...

„Доктор Гугл ќе ве прими сега“

За многу луѓе денес првиот извор на здравствени податоци кога ќе откријат некој невообичаен исип или загрижувачка болка не е матичниот лекар, туку Гугл....

Квантниот компјутер на „Гугл“ многу побрз од старите суперкомпјутери

Со новите технологии, како квантната технологија, која ги крши границите за големи брзини на процесирање, големите корпорации бараат создавање квантни компјутери за секојдневна употреба....

„Гугл“ дизајнира напреден сензор за препознавање гестови на рака

Проектот „Соли“ претставува напредна технологија за интеракција со движења без допир, која користи минијатурен радар Компанијата „Гугл“ развива нова технологија за сензори преку користење на...

Крај на светот каков што го знаеме

Под притисок на администрацијата на американскиот претседател Доналд Трамп, „Гугл“ неодамна ја прекина соработката со „Хуавеи“, лишувајќи го кинескиот производител на паметни телефони од...