Ознака: грејна сезона

Продолжува грејната сезона поради временските услови

АД Електрани на Македонија информира дека за утре се создадени услови за испорака на топлинска енергија. - Ги информираме потрошувачите приклучени на системот за централно...

Грејната сезона завршува, доколку има потреба ќе биде вклучен системот за...

Грејната сезона завршува денеска, но од Регулаторната комисија за енергетика велат дека на дневно ниво се следат температурите и доколку има потреба ќе биде...

Топлиот октомври ја одложи грејната сезона за граѓаните на Кичево

Високите температури во текот на октомври, највисоки од почетокот на нивното мерење, позитивно се одразија врз потрошувачката на огревно дрво кај граѓаните на Кичево,...

Во ЕСМ се подготвени за грејната сезона, РЕК „Битола“ работи со...

Во ЕСМ се подготвени за претстојната грејната сезона. Ова е едногласно констатирано на денешниот состанок на генералниот директор на компанијата, Васко Стефанов и директорот...

Грејната сезона во Скопје почнува утре, цената засега непроменета, соопшти РКЕ

Грејната сезона во Скопје започнува утре и ќе трае до 15 април идната година, а цената за потрошената топлинска енергија засега останува иста. Нова...

ЕСМ апелира пред грејната сезона: Во 235 станбени објекти не се...

ЕСМ Снабдување со топлина ДООЕЛ Скопје денеска соопшти дека во 235 колективни станбени објекти сè уште не се обезбедени потребните услови, односно имаат дефекти...

ЕСМ снабдување со топлина: Потрошувачите, заедниците на сопственици и управителите да...

ЕСМ Снабдување со топлина ДООЕЛ Скопје ги повикува потрошувачите да ги завршат интервенциите на внатрешната грејна инсталација, да овозможат пристап на екипите на компанијата...

Кога некој во државава еднаш ќе рече „да, јас сум надлежен“...

На корисниците на парно греење, покрај многубројните шокови што ги доживеаја минатата зима, не им требаат дополнителни стресови. Тие и самите најверојатно излегле на...

Кубик како антибиотик

Каков е трендот пред грејната сезона за цената на огревното дрво Добар дел од семејствата ги набавија потребните количества дрва. На складиштата има доволни количества...

Летен план за предвидлива зимска грејна сезона

Енергетската криза и нејзиниот силен удар во делот од загревањето на индивидуалното домување предизвикаа граѓаните уште отсега да планираат и да преземаат мерки за...