Ознака: големи

Се плашам од свет на две или три големи супердржави што...

Интелектуалците се пототалитарни по поглед од обичните луѓе. Во целост, англиската интелигенција му се спротивстави на Хитлер, но само по цена да го прифати...

Тренирам за големи резултати, но рекорди не се постигнуваат кога ќе...

Тоа беше посебен ден, кога моето тело и ум функционираа одлично. Во моментот бев концентриран само на играта и не бев свесен што се...

Некаде големи поплави, некаде големи суши

Алармантни предупредувања за ова лето Јужна Европа се подготвува за многу суво лето. Некои региони веќе страдаат од недостиг од вода, а земјоделците ги очекуваат...

За моите големи учители

Ако овие денови се денови на сеќавање за оние што веќе не се меѓу нас, не може човек да не се присетува на своите...

Економски прогнози со големи прашалници

Светски аналитичари укажуваат дека 2022 година е навистина тешка за креирање прогнози како ќе се движи економијата, бидејќи има голем број економски прашања покрај...

Датуми ли се датуми, македонски маки големи

Искрено, по изминатиов Црн петок (иако не беше 13-ти) и зборовите ме изневеруваат... Толку орвелијанизам е премногу дури и за некој што го препознавал...

„Casualty“ на диџеј Галоски поддржана од големи имиња

Најдобриот македонски диџеј и продуцент со светска кариера Галоски, неодамна се претстави со ново издание што има тенденција да ги собори светските топ-листи. Најновиот...

Пушкин, Достоевски, Толстој биле големи коцкари

Во една пригода, кога изгубил голема сума пари во казино за време на престојот во Визбаден, Достоевски бил принуден да склучи итен договор со...

За македонските нордијци почнува серијата големи трки

Во следниот период, репрезентацијата треба да настапи на 58-от Мавровски меморијал, на ЕП и СП во биатлон, а круна на предолимписката сезона би требало...

Википедија прави големи промени

Првпат по десет години, една од најпосетуваните страници на интернет, Википедија, добива нов дизајн, пишува „Си-ен-ен“. - Иако содржината на страниците на Википедија постојано расте...