Ознака: говорот на омраза

И европратениците го препознаа бугарскиот државно поттикнуван говор на омраза

Македонија и Бугарија уште пред неколку години потпишаа заеднички протокол со кој се предвидува идентификување и преземање мерки против каква било форма на говор...

Ксенофобијата и говорот на омраза и натаму присутни во Европа

Според извештајот на Европската агенција за основни права (ФРА), во земјите од Стариот Континент за време на пандемијата доминираат расистички говор на омраза и...