Ознака: Глен Клоуз

Светот ја препознава магичноста на Македонија најмногу преку културата

Меката моќ потекнува од културните вредности. Џозеф Нај од Универзитетот „Харвард“ одамна објаснил за меката моќ, дека „најдобра пропаганда е да нема пропаганда“, додавајќи...

Глен Клоуз: Нема да плачам ако повторно не освојам „оскар“

Американската актерка Глен Клоуз, која годинава ја доби седмата номинација за престижниот „оскар“, изјави дека се надева на наградата, но и дека нема да...