Ознака: воен шенген

Воениот шенген следен предизвик за Македонија

Според експертите, воениот шенген, кој подразбира модернизација, подобрување и надградби на постојните железници и инфраструктурата на автопатиштата и мостовите, нуди низа можности за нашата земја Колку...

Европската унија се подготвува да создаде „воен Шенген“

Европската комисија денеска ќе претстави акционен план за создавање на „воен Шенген“ за да го олесни транспортот на војници и техника во Европската унија,...