Ознака: воени трошоци

На Украина и недостигаат пет милијарди долари за воени трошоци, изјави...

На државниот буџет на Украина му недостигаат пет милијарди долари потребни за воени трошоци, изјави денес министерот за финансии Сергеј Марченко во интервју за...

Како да се фати чекор со глобалниот тренд на вооружување?

Додека државниот врв декларативно е со неподелено мислење дека буџетот на АРМ треба да биде зголемен во согласност со стандардите на воената структура кон...