Ознака: воениот

Воениот оган на Блискиот Исток опасно се шири

Израел си даде рок од 24 часа да размисли дали да му одговори на Иран, откако Американците рекоа дека нема да им дадат поддршка на...

Војна и(ли) мир

Искусни воени експерти велат дека не е препорачливо да се даваат некакви предвидувања во врска со идните големи воени операции, но препорачливо е да...

На резервистите им се делат пушки и им се ветуваат и...

Јавноста се прашува дали на обуката ќе присуствуваат сите српски државјани што ја пропуштиле од 2011 година СРБИЈА ГО ВРАЌА ВОЕНИОТ РОК Александар Вучиќ и неодамна...

Воениот арсенал на талибанците наскоро може да стане и нуклеарен

Предупредувања на поранешни американски советници за безбедност Додека светот е во проблеми околу тоа која земја колку и со какво оружје со нуклеарни капацитети располага,...

Што ќе добие Македонија од воениот шенген

Под воен шенген се мисли на обемен безбедносен и градежен процес заради надградба и приспособување на сегашната патна мрежа и инфраструктура на европските држави...

Советот за безбедност го осуди воениот удар во Мали

Советот за безбедност на Обединетите нации го осуди бунтот во Мали и ги повика војниците вклучени во пучот веднаш да ги ослободат сите заробени...