Ознака: влијае

Крвната група ги одредува нашиот живот и личност, а влијае и...

Јапонците претставија нова студија Јапонците открија дека карактерот на човекот го одредуваат, ни помалку ни повеќе, крвните групи. Во првата деценија на 20 век, австрискиот...

Голема грешка на популарниот софтвер може да влијае на интернетот

Недостатокот или ранливоста, која беше откриена неодамна, се наоѓа во софтверот базиран на Јава, познат како Лог4ј. Големите организации го користат овој софтвер за...

На дебелината влијае квалитетот на храната, а не количеството

Дебелината не мора да биде резултат на внесување премногу храна, вели судијата на група американски научници, кои „епидемијата на дебелина“ во Америка ја припишуваат...

Коронавирусот сѐ повеќе влијае на спортските настани

И во Македонија со голем интерес се следи сето она што се случува во врска со коронавирусот (новата препорака е до 13 март да...

Коронавирусот влијаеше на подготовките на кинеските шахисти

Лирен, кој се смета и за еден од фаворитите на турнирот во Русија, се подготвува дома, Ванг е во Токио, а и двајцата ги...

Колку ќе влијае брегзит на колективната сигурност?

Колку излегувањето на Британија од ЕУ ќе го ослаби европскиот колективен безбедносен систем? Колку ќе има брегзит импакт од безбедносен аспект, не само во...

Коронавирусот влијае и на голем број фудбалски настани во Кина

Новата сезона во кинеската Суперлига, која требаше да почне на 22 февруари, е одложена на неодредено време, како и мечот за кинескиот Суперкуп, закажан...

Како ќе влијае брегзит на англискиот фудбал?

Главна грижа на Премиер-лигата е како ќе се справи со проблемите во врска со слободното движење на луѓето, што е клучен аспект на модерниот...

Царинската војна негативно влијае врз американската економија

Федералните резерви укажуваат на штетните последици од казнените тарифи на Трамп против Кина и другите трговски партнери на САД - вклучувајќи ги и Канада,...