Ознака: Владата

И без ДУИ во владата, повторно ќе огрее сонцето

Деновиве се интензивираат преговорите околу составот на новата влада, а најоптимистичките најави се дека Македонија би можела да добие влада до средината на јуни,...

Индија во подготовки за употреба на новата валута – брикс

Владата на Индија наредила група финансиски аналитичари интензивно да ја проучат и да ја предложат можноста за нова валута за надворешнотрговска размена Индија, членка на...

Блицкриг за распад на системот и Владата

Падна техничката влада на Северна Република Македонија. Не падна технички, падна фактички. За само една ноќ се собори самата. Извршен е самоубиствен пуч, не...

Од работата на работната група формирана од Владата

Со решение на Владата е формирана Работна група за разгледување предлози за прашањето за најниската пензија и пакет мерки за помош и поддршка на...

Со јакнење на научнотехнолошката независност до поголема економска и финансиска сигурност

Планот за институционална реформа опфаќа области што се движат од администрација на податоци и работа за грижа за стари лица до права на интелектуална...

Предлог за реконструкција на Владата

Собранието треба да расправа по предлогот што премиерот Димитар Ковачевски го достави за реконструкција на Владата, за четворица министри и пет заменик-министри, откако вчера...

Фронт за…?

Кои се тие прегрупирања? Тоа се „Огнените во ДУИ“ и Фронтот за европска Македонија на Али Ахмети, широката коалиција на Зоран Заев и шпекулациите...

Владата во Лондон соочена со рецесија

Покрај недостиг од работници, британската економија дополнително е оптоварена со порастот на цените на енергијата Велика Британија со економски последици по брегзит Брегзит и укинувањето на...

ЕУ ќор-сокак, ќор-сокак за Владата и Преспа

Со поставувањето на прашањето дали членството на Македонија во ЕУ е во ќор сокак, последователно се отвораат прашањата дали тоа е ќор-сокак за Владата,...

Сите: Бараме мерки! Владата: (Цацко) е крив!

Владата е влада, бидејќи ја има најголемата моќ, а со тоа и најголемата одговорност! Затоа треба да престане со игри на обвинувања и да...