Ознака: Венко

Господ повторно глаголи на македонски

На Денот на Светите Кирил и Методиј и Денот на автокефалноста на нашата Црква Венко Андоновски ексклузивно за „Нова Македонија“ Не можеше поблага вест да се...

Глембаевштината е машинерија на зли и ниски побуди

Венко Андоновски за „Независне новине“ Венко Андоновски, најчитаниот и најтиражен македонски писател, моментално е во Бања Лука, поточно во Националниот театар на Република Српска, каде...

Венко Андоновски ги изненади крагуевчани со лична приказна

Ми укажаа голема чест со тоа што во мојата книжевност препознаа мировни пораки и ставови и ми овозможија да бидам дел од познатиот „Голем...

Венко Андоновски: Драматуршка грешка

Познатиот македонски писател и колумнист на „Нова Македонија“, професорот Венко Андоновски, на својот пријател Горан Стефановски му посвети стихови насловени „Драматуршка грешка“. Песната ни...