Ознака: бачила

Стадата овци ги напуштија бачилата на Бистра и Стогово, десетина дена...

Нешто подоцна, споредено со претходните години, стадата овци кои во текот на летото и почетокот на есента престојуваат во бачилата на Бистра и Стогово,...

Стадата овци се упатија на пасиштата на Бистра и Стогово

Деновиве Кичево е вистинска крстосница на стадата овци, кои по зимскиот престој во Повардарието, се упатуваат кон бачилата и пасиштата на Бистра и Стогово,...