Ознака: банки

Задолжително носење заштитна опрема во маркети, банки и зелени пазари

Од утре сите граѓани при пазарење во маркети, одење во банки или на отворени простори како на зелените пазари, ќе мора да носат заштитна...

Банките апелираат да се плаќа преку интернет

Македонската банкарска асоцијација информира дека банките и штедилниците интензивно преземаат активности за заштита на здравјето на клиентите. - Апелираме до граѓаните, заради заштита на јавното...

Долги редици пред банките во Куманово, се чека и по два...

Метеж во сообраќајот, долги редици пред банките, маркетите и аптеките, оваа е сликата во Куманово веќе втор ден, по полицискиот час викендов. Откако во градот...

Банките, штедилниците и менувачниците продолжуваат да работат

Финансиските институции за коишто Народната банка е надлежен регулаторен и супервизорски орган, меѓу кои банките, штедилниците, менувачниците и правните субјекти коишто даваат услуга брз...

НБРМ: Банките, штедилниците, менувачниците продолжуваат со работа

Народната банка ја известува јавноста дека е во постојан контакт со сите финансиски институции за коишто таа е надлежен регулаторен и супервизорски орган (банки,...

Преиспитување на бројот на банките

Во Црна Гора функционираат 14 банки, а Централната банка на ЦГ треба да одлучи дали сите ќе добијат дозвола за работа, откако ММФ неодамна...

Малиот пазар ги тера банките на окрупнување

Процесот, кој штотуку започна со една интеграција и со најава за уште една, веќе подолг период го поттикнуваат и надлежните институции, со укажување дека...

Депозитите како клучна поддршка за економскиот раст

Наместо граѓаните или компаниите сами да инвестираат, тие ги депонираат средствата, кои потоа банките ги вложуваат, односно им ги даваат како заеми на побарувачи...

Наглото вадење пари од банките ќе ја ослабне економијата

Евентуалното воведување негативни каматни стапки на депозитите на граѓаните би значело засилено повлекување на нивните денарски депозити и нивно претворање во девизи што, пак,...

Грција им нуди 10 милијарди долари помош на банките

Грција планира да обезбеди околу девет милијарди евра државни гаранции како помош на банките за намалување на заостанатиот долг што го влече надолу нивниот...