Ознака: асфалт

Патеката до Тумбе Кафе доби нов асфалт

БИТОЛА Од потегот над зоолошката градина во Битола, деновиве почна асфалтирањето на пешачката патека на Тумбе Кафе. Градоначалничката на Општина Битола, Наташа Петровска, откако изврши...

Асфалт на улицата Блажо Алексов

КАВАДАРЦИ Оперативата на градежната фирма „Градба промет“ неодамна започна со асфалтирање на улицата Блажо Алексов во Кавадарци. - Асфалтирањето се врши во два слоја, на површина...

Aсфалт за спортските терени на ОУ „Тодор Ангелевски“ во Битола

Денеска во Битола почна асфалтирањето на реконструираните спортски терени во училишниот двор на ОУ „Тодор Ангелевски“. Терените ќе бидат наменети за мал фудбал, кошарка, тенис...

Нов асфалт за патот Новаци – Маково

Во општината Новаци продолжуваат активностите за реализација на инфраструктурните проекти. Деновиве Јавното претријатие за државни патишта започна со рехабилитација на регионалниот пат Новаци - Маково...

Асфалтот стигна и до неколку села

Битола Во наредните денови неколку битолски села ќе добијат нови асфалтни патишта. Иако многумина мислеа дека со завршувањето на предвремените парламентарни избори ќе престанат и...

Асфалт за неколку села во Новаци

Локалната самоуправа на Новаци деновиве интензивно се работи на локалната инфраструктура во општината. - Деновиве асфалтиравме улици во неколку села, а наскоро започнуваме со градежни...

Се асфалтираат улици во 17 населени места

Новаци Деновиве градежни екипи интензивно работат на асфалтирање локални патишта и улици на територијата на општината Новаци. Асфалтирањето се одвива во 17 населени места. Вкупната...

На булеварот Босна и Херцеговина возилата подрипнуваат преку куп камења

Раскопаниот дел од асфалтот кај старите општински бараки во Бутел е полн со остри камења. Никој не го санира раскопаното По раскопан коловоз на булеварот...

На граѓаните им здодеаја несаканите туристички разгледи на Скопје

Периодов во Скопје никаде не се стигнува брзо, особено ако се избере солуцијата јавен транспорт, а тоа на граѓаните им троши многу време од...

По Марко Крале само со коњ

Некои од жителите на Бутел се нервозни и револтирани затоа што со месеци поминуваат по раскопаната улица Марко Крале Со месеци останаа длабоки ископи во...