Ознака: Антикорупциска комисија

Ивановска: Колку што можеме најбрзо ќе го завршиме разгледувањето на договорот...

Претседателката на Антикорупциската комисија Билјана Ивановска најавува дека посебно внимание ќе посветат на оние делови од договорот со „Бехтел и Енка“ кои создаваат финансиски...

Одговорноста за уставните измени е на сите политички партии, смета премиерот

Сметам дека сите политички партии и сите политичари коишто декларативно се за членство во Европската Унија, сега треба да покажат дека се и реално...

Антикорупциска повикува да се почитуваат законските забрани во пресрет на изборите

Антикорупциската комисија (ДКСК) повикува да се почитуваат законските забрани во пресрет на локалните избори, додавајќи дека огласите за вработување пред гласањето не се во...

Антикорупциска ќе собира информации за набавката на кинеските вакцини

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) ќе пристапи кон собирање информации во врска со наводите што се појавија во медиумите, а се однесуваат...

Антикорупциската комисија отвори предмет за софтверот набавен од Рашковски

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) отвори предмет за набавка на софтверот од страна на поранешниот генерален секретар на Владата, Драги Рашковски. Претседателката на...

За неполни две години Антикорупциската комисија постапила по вкупно 713 предмети

Со презентација на клучните активности, резултати и идни предизвици во борбата против корупцијата и судирот на интереси, Државната комисија за спречување на корупцијата го...

ДКСК: Кај Ангеловска нема кривична одговорност, но прописите мора да се...

Државната комисија за спречување на корупција не утврдува кривична одговорност, но од етички аспект го покренува прашањето од високо ниво и ќе препорача да...

Четворица вработени во Антикорупциска се позитивни на коронавирус

Четворица вработени во Антикорупциската комисија се позитивни на коронавирусот. Станува збор за вработените во службите на комисијата, а позитивен на Ковид-19 не е ниту еден...

Корупцијата и натаму сериозен проблем во Македонија

На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, Хелсиншкиот комитет констатира дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои...

Ректорот на УКИМ ги отфрли тврдењата на антикорупциската комисија

Ректорот на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, проф. д-р Никола Јанкуловски, преку соопштение до јавноста реагираше на тврдењата на Државната комисија за...