Ознака: „Антево перо“

„Цветиновата награда за мир“ доделена на здружението „Антево перо“

„Цветинова награда за мир“ синоќа беше доделена на здружението за зачувување на делото на Анте Поповски, „Антево перо“, во знак на благодарност и почит...

„Антево перо“ за „Куќа“ од Јулијана Младеновска-Тешија

Комисијата за доделување на наградата, во состав: Весна Мојсова-Чепишевска (претседателка), Атина Цветаноска и Жорж Поповски (членови), одлучи наградата „Антево перо“, која подразбира печатење на...

Утре почнува меѓународната манифестација Анте Поповски – Антево перо“

Со беседа за великанот Анте Поповски, отворање на изложба, промоција на книга, врачување награди и поетско читање, утре (24 септември – петок), во 19:30...

„Антево перо“ за стихозбирката „Потпис: Трепетлика“ од Ана Стојаноска

Комисијата за доделување на наградата „Антево перо“ за 2020 година, во состав проф. д-р Венко Андоновски (претседател), д-р Атина Цветаноска и Жорж Поповски, (членови),...

Седум поетски остварувања во потесниот круг за наградата „Антево перо“

Седум поетски остварувања се избрани во потесниот круг за наградата „Антево перо“ за 2020 година и од нив ќе биде прогласена победничката стихозбирка. На својот...

Во тек е конкурсот за доделување на наградата за поезија „Антево...

Меѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски – Антево перо“, потсетува дека е во тек конкурсот за доделување на наградата „Антево перо“ за 2020 година. Наградата...

Отпечатен Зборник на трудови „Антевото дело – непресушен изворник на мислата...

„Меѓународна поетска манифестација „Анте Поповски - Антево перо“ Во време на големи турбуленции предизвикани со појавата на коронавирусот и депресивно-демотивирачките и ригорозни мерки за спречување...

Второ издание на поетската манифестација „Анте Поповски-Антево Перо“

Годинава меѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски- Антево перо“ ќе се одвива од 4 до 6 октомври во Скопје и во родното село на поетот,...

Наградата „Антево перо“ за Александра Димитрова

Поетесата Александра Димитрова за поетскиот ракопис „Дупка“ е годинешниот добитник на наградата „Антево перо“. За наградата расправеше тричленото жири-комисијата во состав Венко Андоновски (претседател), Атина...

Пет стихозбирки во најтесен избор за наградата „Антево перо“

Во најтесен избор за наградата за поезија „Антево перо“ која на почетокот на октомври официјално ќе биде врачена по вторпат, селектирани се пет стихозбирки,...